BeterbewegenopMaat

Waarom?
Op je eigen benen staan. Je staande weten te houden. Stevig in je schoenen staan. Op de been blijven. Allemaal uitdrukkingen die aangeven hoe belangrijk het is om zelf controle te houden over je houding en bewegingen. Maar wat kun je doen als je merkt dat de controle niet optimaal is?

Zes stappen 
Beterbewegen op Maat is een traject dat bestaat uit zes stappen. Als je met een vraag komt dan maken we eerst samen een analyse van het probleem. Hoe kunnen we het probleem aanpakken? We laten je ervaren hoe je dingen doet en leren je hoe je het anders kunt doen. Mogelijk zijn aanvullende oefeningen hiervoor nodig. Wat je leert kun je direct toepassen in je dagelijkse leven. De oefeningen en tips zijn praktisch.
Vervolgens gaan we het samen verder optimaliseren en ga je er een maand zelf mee aan de slag. In de laatste stap gaan we het traject evalueren. Als het goed is, heeft het je inzichten en tips opgeleverd waar je de rest van je leven iets aan hebt. De totale duur is twaalf weken.

Voor wie?
 Voor iedereen met vragen over zijn houding en bewegingen. Het kan een vraag zijn om klachten te voorkomen of om je houding te optimaliseren als je klachten hebt (gehad). Voor jong en oud.
Voorbeelden zijn:
“Ik heb klachten gehad van mijn rug maar ik ben bang dat het met tillen mis gaat. Kan ik mijn manier van tillen verbeteren? “
“Ik zit veel achter mijn beeldscherm en merk dat ik spanning krijg in mijn nekspieren. Kan ik mijn houding aanpassen?”
“Ik ben wat ouder en merk dat ik krommer ga lopen. Is er iets dat ik zelf kan doen om erger te voorkomen?”

Effectief en Efficiënt

Het traject bestaat uit zes contactmomenten van ongeveer 30 minuten waarin je individueel begeleid wordt. Het effect van dit traject is dat je na 12 weken je eigen probleemhandeling kunt analyseren, verbeteren en correcties direct kunt toepassen in het dagelijks leven. Hierdoor krijg je controle over je eigen lichaam en voorkom je klachten in de toekomst.

Wat kost het?
Als je aanvullend verzekerd bent of onder de 18 jaar dan vallen de kosten onder beweegzorg (als oefentherapie Mensendieck). Kijk je polisvoorwaarden na voor de vergoedingen. Heb je geen aanvullende verzekering dan kost het hele traject slechts € 186,-* . Zo weet je in ieder geval vooraf waar je aan toe bent.
* kan per locatie verschillen en prijswijzigingen voorbehouden

BeterBewegen Op Maat kun je afnemen in alle praktijken Oefentherapie van Beterbewegen.nl

 

Karin Vaessen annemarie van der Beek Rina Deijns ria harmens bouwien vermaat

 

 

Producten van BeterBewegen.nl


Cursus Bewust Beter Bewegen

De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Cursussen vinden plaats in Ede en op meerdere locaties in Nederland.

placeholder image

Beterbewegen op Maat

Heb je een probleem met je houding? Wil je advies over hoe je klachten kunt voorkomen? Dan is BeterBewegen op Maat iets voor jou. In zes individuele sessies proberen we je vraag praktisch op te lossen.

Beter op je Werk

BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief.
placeholder image

BeterBewegen met Rollator

Lopen met een rollator moet veilig zijn. Rina Deijns en Annemarie van der Beek leren u in maximaal vier lessen hoe u veilig en met goede houding de rollator kunt gebruiken. Ook nemen ze alle drempels en hobbels binnen en buiten met u door.

Slaap Bewust Beter - Slaapoefentherapie

Wat gebeurt er met je als slapen niet meer vanzelf gaat en je nachtrust gestoord is? Soms kun je zelf de knop niet meer omzetten. Maak een afspraak met Karin Vaessen of Rina Deijns.
placeholder image

BeterBewegen Zwanger en Bevallen

Rina Deijns biedt vanuit haar praktijk de cursus “BeterBewegen Zwanger & Bevallen” aan. De lessen worden gegeven in Ede, maar zijn toegankelijk voor alle zwangere dames in Ede en omgeving.Ook individuele begeleiding is mogelijk.
placeholder image

Bijna 200 jaar ervaring

Voordelen voor jou bij Beterbewegen therapeuten:
heel veel ervaring, klant centraal, altijd contact met dezelfde therapeut, effectief, veelzijdig, persoonlijke aandacht.

Klanttevredenheid

Klanten van Beterbewegenpraktijken zijn bovengemiddeld tevreden over hun therapeut. Ze meten de klanttevredenheid via een monitor van Qualizorg.

BeterBewegen actief

Gezond en bewust leven, lekker bewegen en lekker sporten. BeterBewegen en BeteropjeWerk sponsoren samen een runningteam en wielerploeg. Misschien kom je ze tegen.

Doelstelling Beter Bewegen

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.

BeterBewegen.nl

Bellestein 61-G
6714 DP Ede
info@beterbewegen.nl
www.beterbewegen.nl
info@beterbewegen.nl