Wanneer u behandeld wilt worden in de praktijk dan is dat mogelijk met de onderstaande maatregelen.
Eerste consult / intake. Een eerste intake kunt u zowel via videoconsult als in de praktijk doen. U kunt u hiervoor aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden.
Vooralsnog is een videoconsult mogelijk voor mensen die tot een kwetsbare groep behoren met betrekking tot de risico’s van besmetting met het coronavirus.
Wanneer annuleert u de behandeling? Als u een van de onderstaande vragen met Ja kunt beantwoorden:
1. Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
2. Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
3. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
4. Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?
5. Verbleef u de afgelopen 14 dagen in een land of regio met code oranje?
Bij annulering worden geen kosten in rekening gebracht. Echter als de patient niet komt op de gemaakte afspraak zonder vooraf te annuleren worden wel kosten in rekening gebracht.
Wanneer annuleert de therapeut de behandeling? Indien de therapeut ziek is, koorts heeft, verkoudheidsverschijnselen heeft, of iemand in de thuisomgeving heeft met koorts of ziekteverschijnselen die mogelijk coronagerelateerd kunnen zijn.
Welke maatregelen worden er in de praktijk genomen?
Wachtkamer tijdschriften zijn verwijderd, oppervlakten worden regelmatig schoon gemaakt en het gesprek wordt met voldoende afstand gevoerd.
Tijdens behandeling zo min mogelijk praten faco-to-face en met mondkapje op.
Behandelbankhoes wordt dagelijks verwijderd en gewassen.
Patient neemt zelf eigen handdoek mee.
Armleuningen en deurklinken worden na ieder consult schoongemaakt .
Tussen de consulten door wordt 10 minuten extra wisseltijd gepland. Hierdoor kunnen cliënten elkaar niet kruisen.
Kom zelf niet meer dan 5 minuten voorafgaande aan de afspraak de praktijk binnen. Bent u te vroeg. Wacht dan even buiten de praktijk op veilige afstand van anderen.
Hygiëne Voor iedere behandeling worden de handen gewassen met zeep en afgedroogd met een papieren tissues die in een gesloten prullenbak wordt gedeponeerd, eventueel wordt desinfectiemiddel gebruikt.
Algemeen
neem de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM in acht: Schud geen handen. Was de handen 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen. Doe dit voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog. Gebruik papieren zakdoekje om je neus te snuiten en gooi deze weg in een afgesloten prullenbak. Was daarna je handen. Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen Voorkom contact tussen je handen en je gezicht.
De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Cursussen vinden plaats in Ede en op meerdere locaties in Nederland.