Hans Kropman

 

BeterBewegen met rollator

Veel mensen die afhankelijk zijn geworden van een loophulpmiddel, kopen of krijgen een rollator. Het leren omgaan met een rollator is niet voor iedereen even makkelijk. Hierdoor gebeuren er juist veel ongelukken. Om dit te voorkomen kunt u meedoen aan een traject om veilig en verantwoord op pad te gaan met uw rollator. Zowel binnen als buiten.

Vier Stappen

Beter Bewegen met de rollator is een kort traject dat bestaat uit vier stappen. De vier stappen zijn: instellen van de rollator, verantwoord leren omgaan met uw rollator, zelf toepassen en samen optimaliseren in het dagelijks leven.
Er zal ook gekeken worden naar de technische aspecten van uw rollator en uw houding achter de rollator. De oefentherapeut komt bij u thuis zodat met alle obstakels (bijvoorbeeld stoepjes, deuren en afstapjes) in uw omgeving kan worden geoefend.
Na ongeveer 6 weken heeft u voldoende vaardigheden om veilig met de rollator om te kunnen gaan.
Blijkt het dat u meer begeleiding nodig heeft, dan wordt in overleg met u het traject verlengd. (Er komen dan uiteraard wel kosten bij.)

Voor wie?

Voor alle mensen die vanwege hun leeftijd, beperkingen of ziektebeeld een rollator moeten (gaan) gebruiken. Dit kan zijn vanwege verminderd evenwicht, grotere kans op vallen of om mobieler te kunnen zijn in het dagelijkse leven.

Effectief en Efficiënt

Het traject bestaat uit vier contactmomenten van ongeveer 30 minuten waarin u individueel begeleid wordt. Het effect van dit traject is dat u na 6 weken zo veilig mogelijk en verantwoord op pad kunt met uw rollator.

Wat kost het?

Het traject van vier trainingen bij u thuis kost 124 euro*.
U kunt via uw zorgverzekering de behandelingen vergoed krijgen mits u aanvullend verzekerd bent. De kosten vallen dan onder beweegzorg (oefentherapie).
* prijswijzigingen voorbehouden

Verkrijgbaar bij Annemarie van der Beek en Rina Deijns

annemarie van der beek   Rina Deijns  

 

 

 

 

 

Producten van BeterBewegen.nl


Cursus Bewust Beter Bewegen

De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Cursussen vinden plaats in Ede en op meerdere locaties in Nederland.

placeholder image

Beterbewegen op Maat

Heb je een probleem met je houding? Wil je advies over hoe je klachten kunt voorkomen? Dan is BeterBewegen op Maat iets voor jou. In zes individuele sessies proberen we je vraag praktisch op te lossen.

Beter op je Werk

BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief.
placeholder image

BeterBewegen met Rollator

Lopen met een rollator moet veilig zijn. Rina Deijns en Annemarie van der Beek leren u in maximaal vier lessen hoe u veilig en met goede houding de rollator kunt gebruiken. Ook nemen ze alle drempels en hobbels binnen en buiten met u door.

Slaap Bewust Beter - Slaapoefentherapie

Wat gebeurt er met je als slapen niet meer vanzelf gaat en je nachtrust gestoord is? Soms kun je zelf de knop niet meer omzetten. Maak een afspraak met Karin Vaessen of Rina Deijns.
placeholder image

BeterBewegen Zwanger en Bevallen

Rina Deijns biedt vanuit haar praktijk de cursus “BeterBewegen Zwanger & Bevallen” aan. De lessen worden gegeven in Ede, maar zijn toegankelijk voor alle zwangere dames in Ede en omgeving.Ook individuele begeleiding is mogelijk.
placeholder image

Bijna 200 jaar ervaring

Voordelen voor jou bij Beterbewegen therapeuten:
heel veel ervaring, klant centraal, altijd contact met dezelfde therapeut, effectief, veelzijdig, persoonlijke aandacht.

Klanttevredenheid

Klanten van Beterbewegenpraktijken zijn bovengemiddeld tevreden over hun therapeut. Ze meten de klanttevredenheid via een monitor van Qualizorg.

BeterBewegen actief

Gezond en bewust leven, lekker bewegen en lekker sporten. BeterBewegen en BeteropjeWerk sponsoren samen een runningteam en wielerploeg. Misschien kom je ze tegen.

Doelstelling Beter Bewegen

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.

BeterBewegen.nl

Bellestein 61-G
6714 DP Ede
info@beterbewegen.nl
www.beterbewegen.nl
info@beterbewegen.nl