Bouwien Vermaat

Praktijk voor Oefentherapie
Torenveld 32
Ede
0318-630204
bouwien@beterbewegen.nl

 

Even voorstellen...

 
 

Bouwien Vermaat

Mijn naam is Bouwien Vermaat en ik ben sinds 1981 oefentherapeut-Mensendieck. Ik heb eerst 5 jaar in verpleeghuis de Breukelderhof gewerkt met dementerende ouderen. In 1982 ben ik met Ria Harmens gaan samenwerken in een particuliere praktijk. Van 1982 tot en met 2010 heb ik tevens zwangerengymnastiek-cursussen gegeven.

In de loop der jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in het behandelen van ouderen, ook door het volgen van cursussen. Dit behandelen gebeurt of in de praktijk, maar vaak bij de patiënt thuis of in een verzorgingstehuis/serviceflat. Daarnaast behandel ik veel (ballet-) dansers. Mijn werkgebieden zijn:
- (ouderen) met ziektebeelden als M. Parkinson, Rheumatoïde Arthritis
- revalidatie na een herseninfarct of heupfractuur
- revalidatie na gewrichtsvervanging (samenwerking Orthoparc)
- bekken- en rugklachten tijdens en na de zwangerschap
- hyperventilatie bij kinderen en volwassenen
- kinderen met houdingsafwijkingen zoals scoliose, M. Scheuermann
- klachten van het bewegingsapparaat (rug, nek, armen, benen)
- neurologische klachten (o.a. HNP)
- (ballet-)dansers

Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars.

Aangesloten bij Houding Netwerk Nederland.

Ouderen

In de loop der jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in het behandelen van ouderen, ook door het volgen van cursussen. Dit behandelen kan plaatsvinden in de praktijk, maar wanneer u niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen dan behandel ik u aan huis (ook in serviceflat of eventueel in verzorgingstehuis). Ik vind het erg leuk om in uw eigen omgeving te kijken naar de mogelijkheden en daarvan gebruik te maken.

Dansen

Ik heb veel ervaring met (amateur-)dansers. Dit geldt zowel voor klassiek ballet als moderne dans. Ik doe zelf al sinds mijn kinderjaren aan klassiek ballet en jazzballet. Ik vind het heel leuk om mijn oefentherapeutische kennis te combineren met mijn eigen danservaring.


Wat is oefentherapie? 

Oefentherapie is gericht op houding en beweging, bewustwording en zelfredzaamheid. Ga samen met je oefentherapeut aan de slag.
lees verder

Ouderen

In de loop der jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in het behandelen van ouderen, ook door het volgen van cursussen...
lees verder

Behandeling aan huis 

Als er medische noodzaak is kan de behandeling ook aan huis plaats vinden. Dit kan ook in een verzorgingshuis zijn.  

Dansen

Ik heb veel ervaring met (amateur-)dansers. Dit geldt zowel voor klassiek ballet als moderne dans. Ik doe zelf al sinds mijn kinderjaren aan klassiek ballet en jazzballet.     
lees verder


Contactformulier praktijk Bouwien Vermaat

privacy policy

neem contact met mij op

naam

adres

PC en woonplaats

telefoon

mobiel

geboortedatum

email

Bijzonderheden


Adres

Praktijk Oefentherapie
Torenveld 32
6715 GV Ede


Social

meer Beterbewegen.nl

  • Generic placeholder image
    Cursus Bewust Beter Bewegen

    De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Lees meer...

  • Generic placeholder image
    BeteropjeWerk.nl

    BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief. Lees meer...

Over ons

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede, Bennekom en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.