Bewust Beter Bewegen.nl 

Cursussen in Ede en Wageningen (WUR)

 

Bewegen is belangrijk in het leven. Met gevarieerd bewegen hou je het lichaam in conditie. Spieren, pezen, gewrichten, botten en zenuwen moeten beweging krijgen anders gaat de kwaliteit achteruit. Hoe zorg je ervoor dat je lichaam voldoende variatie en ontspanning krijgt?

Vanaf 2007 bestaat de cursus Bewust Beter Bewegen om je te helpen bij het vinden van een balans in je bewegingen. Tijdens de cursus wordt een set oefeningen aangereikt die de 3B-stretch genoemd wordt. Onder professionele begeleiding leer je de verschillende oefeningen in zes weken (zes lessen) aan. De oefeningen komen uit het concept Mobilizing Awareness® van Servaas Mes, Canada.

Het uitvoeren van de 3B-stretch kan zorgen voor ontspanning, behoud of vergroten van bewegelijkheid en herstel van originele bewegingspatronen. Deze zorgen voor een goede rompstabiliteit. Je wordt je bewust van onnodige spierspanningen tijdens het bewegen en leert deze te verminderen.

Na afloop van de cursus ben je in staat om de 3B-stretch op ontspannen wijze in tien minuten te doen. Je kunt de oefeningen gebruiken wanneer je denkt dat je ze nodig hebt. De oefeningen kun je overal doen zonder hulpmiddelen en zijn geschikt voor jong en oud.

 

Bij de cursus ontvang je een cursusboekje als naslagwerk. Dit is een fullcolordruk met foto's van de oefeningen. Alle oefeningen zijn ook in beeld gebracht. In de derde les krijg je 365 dagen webtoegang om videomateriaal online te bekijken vanaf al je apparaten.  

Karin Vaessen en Hans Kropman geven de cursus in het Gezondheidscentrum Veldhuizen in Ede. Daarnaast geeft Karin ook cursussen in de Bongerd voor medewerkers van de Wageningen Universiteit.

karin Vaessen

hans Kropman

Ieder jaar worden er cursussen geven. De basiscursus bestaat uit 6 lessen. De Pluscursus is een vervolg op de basiscursus (3 lessen). Ook worden er losse lessen gegeven.

cursuskalender   


Cursus data

Inschrijven voor cursus is mogelijk op deze website. Inschrijving gaat online. Je kunt direct met Ideal betalen. 

lees meer 

Pluscursus

Tijdens de Pluscursus breiden we je oefenset uit met nieuwe oefeningen. Hiermee krijg je nog meer grip op je lijf.     

lees meer 

Leslocatie

De cursus in Ede wordt gegeven in Gezondheidscentrum Veldhuizen op de afdeling van Beterbewegen.nl op de eerste etage.  

lees meer 

Andere locaties

De cursus wordt door andere praktijken op meerdere locaties in Nederland gegeven. Misschien wel bij jou in de buurt.     

lees meer algemeen adres

Beterbewegen.nl
Bellestein 61G
6714 DP Ede

Social

van Beterbewegen.nl

  • Generic placeholder image
    Cursus Bewust Beter Bewegen

    De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. lees meer...

  • Generic placeholder image
    BeteropjeWerk.nl

    BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief. Lees meer...

Over ons

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede, Bennekom en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.


Copyright © Hans Kropman All rights reserved.