Beter in Balans

Psychosomatische fysiotherapie
Beter in Balans, Zorgpunt Bennekom K017
Commandeursweg 8b, Bennekom
06-11076433
els@beterbewegen.nl

 

Even voorstellen...

 
 

Hans Kropman

Mijn naam is Els de Goederen. Ik ben werkzaam als Algemeen Fysiotherapeut sinds 1989.
Ik heb mij gespecialiseerd op gebied van psychosomatische fysiotherapie, Longen en Ademhaling en Hartrevalidatie.

In de huidige tijd is stress een steeds meer bepalende factor in het dagelijks leven geworden.
Hierdoor ontstaan vaak lichamelijke klachten, die blijven bestaan zolang de stress ook aanhoudt. Dit kan zowel op het werk als in de privesituatie plaatsvinden.
Door steeds beter naar de klachten te kijken als onderdeel van ons hele lichaam inclusief de geest ,is de Psychosomatische Fysiotherapie een steeds grotere rol gaan spelen in  de behandeling van lichamelijke klachten.
In 2018 heb ik de opleiding voor Psychosomatisch Fysiotherapeut afgerond en heb ik mij aangesloten bij het Netwerk Psychosomatiek Nederland  NPSN(SOLK-netwerk).
Vooral ook het leren begrijpen waardoor je klachten ontstaan is een belangrijk onderdeel van de therapie. En daarop aansluitend hoe er mee om te gaan zodat ze afnemen en zomogelijk herstellen.De bewustwording van het ontstaan van de klachten is hierbij essentieel.
Ik heb er voor gekozen om een eigen praktijk te beginnen voor deze specifieke klachten. Deze mogelijkheid kreeg ik in Bennekom in het Zorgpunt.

Hier behandel ik klachten zoals:

Het doel is een Betere  Balans te vinden tussen lichaam en geest, waardoor herstel mogelijk gemaakt wordt.
Samen met de patiënt kijk ik naar de oorzaak van de klachten en maken we een analyse van het probleem. Aansluitend kan er een behandelprogramma gemaakt worden met daarin de doelen.

Dit programma kan helpen om het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid te herstellen of tussen spanning en ontspanning . Hierbij kijken we ook naar de ademhaling als belangrijk onderdeel van spanningsklachten.
U kunt bij mij terecht zonder verwijzing.

Per 1 januari 2023 is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor SPORTMASSAGE.
Hierbij wordt aandacht besteed aan preventie van klachten en blessures en herstelbevorderen na inspanning.
Er kunnen ook adviezen gegeven worden om blessures te voorkomen of voor behandeling van bestaande blessures (zoals bv met Medical Taping).Wat is Psychosomatische fysiotherapie? 
"Het lichamelijke is altijd verbonden met het geestelijke. Als je niet lekker in je vel zit, dan kan dat een lichamelijke klacht geven".
lees verder
Leefstijlcoaching

Els de Goederen kan u begeleiden in het programma Gecombineerde Leefstijl Interventie.
lees verder

Behandeling aan huis 

Als er medische noodzaak is kan de behandeling ook aan huis plaats vinden. Dit kan ook in een verzorgingshuis zijn.  

Nordic Walking

Iedere maandagmiddag kunt u meelopen met Els vanaf Hoekelum. Lekker bewegen en fit blijven. Doe mee!
lees verder


Zelf een afspraak maken met Els de Goederen

In het reserveringssysteem zijn bijna alle tijden beschikbaar gesteld zodat u zelf een afspraak kunt maken.

Let op: het is niet mogelijk om in te loggen met uw Abakus-account. Registreer eenmalig als nieuwe gebruiker voor het maken van afspraken. (Kies bij de registratie zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord.) Iedere afspraak wordt per email bevestigd. Heeft u geen bevestiging ontvangen, neem dan contact op.

 


Adres

Zorgpunt Bennekom K017
Commandeursweg 8b
6721 TZ Bennekom

Social

meer Beterbewegen.nl

  • Generic placeholder image
    Cursus Bewust Beter Bewegen

    De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Lees meer...

  • Generic placeholder image
    BeteropjeWerk.nl

    BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief. Lees meer...

Over ons

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede, Bennekom en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.