Hans Kropman

Handtherapie
Gezondheidscentrum Veldhuizen
Bellestein 61-G
0318-641810 (via voicemail)
info@beterbewegen.nl

 

Wat is Handtherapie?

 
 

Klachten aan handen en polsen komen veelvuldig voor. Voor een aantal specifieke klachten kan een handtherapeut uitkomst bieden. Behandeling van verschillende aandoeningen moet specifiek gebeuren en daar is de handtherapeut speciaal voor opgeleid.

Onderzoek

Je kunt de klachten aan je hand of pols laten beoordelen door de handtherapeut. Afhankelijk van de bevindingen wordt het beleid bepaald. Soms is er samenwerking nodig met een handchirurg of huisarts. Voor een onderzoek is geen verwijzing noodzakelijk.

Spalken

Voor sommige aandoeningen is het tijdelijk tot rust brengen van de pols of hand noodzakelijk. De handtherapeut kan een speciaal op maat gemaakte spalk voor je maken en het draagschema ervan adviseren.

spalk voor duim basis artrose (CMC1)

Pols-duim spalk.

Oefenen

Bij veel handaandoeningen is het belangrijk dat pezen en spieren weer in balans komen. Het doen van oefeningen is daarvoor essentieel. De handtherapeut neemt de oefeningen samen met je door en volgt de vorderingen.

Verwijzing

In een aantal gevallen is aanvullend onderzoek nodig. In samenspraak met je huisarts kan de handtherapeut daarin adviseren.

Welke aandoeningen?

Voorbeelden van handaandoeningen waar een handtherapeut mogelijk iets kan betekenen zijn:

Carpaal tunnel syndroom
Trigger vinger of duim
Duim artrose (duimbasis)
Duim instabiliteit
Malletvinger
Quervain
Peesletsels
Gebroken pols of breuken in de hand
Instabiliteit van de pols
Reuma (handen)
Skiduim

Maak een afspraak als je advies wil hebben.


Zelf een (eerste) afspraak maken met Hans Kropman?

In het reserveringssysteem zijn bijna alle tijden beschikbaar gesteld zodat u zelf een afspraak kunt maken. Download via deze link de app voor mobiele apparaten.

Let op: het is niet mogelijk om in te loggen met uw Abakus-account. Registreer eenmalig als nieuwe gebruiker voor het maken van afspraken. (Kies bij de registratie zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord.) privacy policy

 


 

 

 


Adres

Beterbewegen.nl
Bellestein 61G
6714 DP Ede
 

Social

meer Beterbewegen.nl

  • Generic placeholder image
    Cursus Bewust Beter Bewegen

    De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Lees meer...

  • Generic placeholder image
    BeteropjeWerk.nl

    BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief. Lees meer...

Over ons

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede, Bennekom en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.