Hans Kropman

Praktijk voor Manuele Therapie
Gezondheidscentrum Veldhuizen
Bellestein 61-G
0318-641810 (via voicemail)
info@beterbewegen.nl

 

Even voorstellen...

 
 
Hans Kropman, Master Manual Therapy

Hans Kropman

Mijn naam is Hans Kropman. Ik ben eigenaar van de Praktijk voor Manuele Therapie in het Gezondheidscentrum Veldhuizen aan de Bellestein 61-G te Ede. Van 1984 tot 1988 heb ik gestudeerd aan de Hogeschool van Nijmegen en ben op 1 juli 1988 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een jaar militaire dienst ben ik werkzaam geweest bij de praktijk voor fysiotherapie in het Gezondheidscentrum Veldhuizen.

Na het voltooien van mijn studie Manuele Therapie aan de School voor Manuele Therapie Utrecht kreeg ik de kans om een eigen praktijk te beginnen in het Gezondheidscentrum. Deze kans heb ik benut en sinds 1993 werk ik daar alleen nog als manueel therapeut. In de jaren 1994 tot en met 2001 ben ik aan dezelfde School voor Manuele Therapie Utrecht verbonden geweest als docent en coördinator en heb mij zodoende optimaal kunnen ontwikkelen als therapeut en coördinator. Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik van 2001 tot juli 2004 verbonden geweest aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Oefentherapie Mensendieck.

Hans Kropman, Matser of Manual Therapy
Op 20 december 2008 heb ik de titel Master of Manual Therapy (MMT) ontvangen na het volgen van de tweejarige opleiding op masterniveau (Master Specialized Physical Therapy, Breda).

Naast deze opleiding ben ik betrokken geweest bij het NECKproject.nl, een Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van manuele therapie bij nekpijn.

Naast de samenwerking met de oefentherapeuten van Beterbewegen ben ik betrokken bij de ontwikkeling en uitvioering van verschillende (zorg)programma's van het Gezondheidscentrum Veldhuizen.

Het streven is om een constante behandelkwaliteit te leveren, waarbij beter bewegen centraal staat. Meer mobiliteit, minder pijnklachten moeten stimuleren om ook meer te gaan bewegen. Ik ben geen genezer van klachten, maar een soort katalysator die een andere manier van bewegen mogelijk maakt voor mensen. Hierna gaan ze zelf verder om hun dagelijkse bewegingen zo optimaal mogelijk te benutten. Een lichaam heeft beweging nodig om sterk te worden en te blijven. Een groot gedeelte van het herstel ligt bij de cliënt zelf.

Om behandelresultaten beter in kaart te brengen maak ik gebruik van de SpinalMouse. Hiermee kan ik precies in meten wat het effect is van de behandelingen. Een ander meetinstrument dat ik regelmatig gebruik is de CMS-helm (Cervical Measurement System). Dit meetinstrument kan bewegingsuitslagen van de nek meten.

Vanaf 2007 geef ik samen met Karin Vaessen de cursus Bewust Beter Bewegen om nog meer te bieden voor het dagelijks onderhoud van bewegen!

Handtherapie

Vanaf mei 2021 kunnen ook klachten aan handen en polsen behandeld worden. In 2021 is de opleiding handtherapie van het NPI afgerond. Wat is handtherapie?

Docent

Naast mijn werkzaamheden ben ik docent en kunt u lessen en cursussen door mij laten verzorgen.
Kijk hier verder. Ik ben geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps onderwijs (CRKBO)

Wat vonden anderen van de praktijk en behandeling?

Kijk hier voor de meest actuele recensies. 

Lees het Blog voor Abakus


 

Wat is manuele therapie  

Er zijn verschillende soorten manuele therapie. De methode die in deze praktijk wordt toegepast is een zeer zachte methode Er wordt niet gekraakt!
Lees verder

Wat is handtherapie 

Voor het behandelen van hand- en polsklachten is een speciale opleiding nodig. De handtherapeut doet onderzoek naar de klachten en zoekt een passende oplossing.
lees verder

Duizeligheid

De manueel therapeut kan u ook helpen bij klachten van (draai) duizeligheid (BPPD). Een behandleing is vaak effectief als de juiste diagnose gesteld is. 
Lees verder 

Spinal Mouse

De Spinal Mouse is een handig hulpmiddel om bewegelijkheid in kaart te brengen. Zo kan ondekt worden waar wervels minder bewegen.   
Lees verder


Maak zelf je afspraak met Hans Kropman of cursus BBB

In het reserveringssysteem zijn bijna alle tijden beschikbaar gesteld zodat u zelf een afspraak kunt maken. Iedere afspraak wordt per email bevestigd. Heeft u geen bevestiging ontvangen, neem dan contact op. Download via deze link de app voor mobiele apparaten.

Let op: het is niet mogelijk om in te loggen met uw Abakus-account. Registreer eenmalig als nieuwe gebruiker voor het maken van afspraken. (Kies bij de registratie zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord.) privacy policyAdres

Beterbewegen.nl
Bellestein 61G
6714 DP Ede
 

Social

meer Beterbewegen.nl

  • Generic placeholder image
    Cursus Bewust Beter Bewegen

    De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Lees meer...

  • Generic placeholder image
    BeteropjeWerk.nl

    BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief. Lees meer...

Over ons

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede, Bennekom en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.