Hans Kropman

Praktijk voor Manuele Therapie
Gezondheidscentrum Veldhuizen
Bellestein 61-G
0318-641810 (via voicemail)
info@beterbewegen.nl

 

SpinalMouse | Rugscan

 
 
Rugscan | SpinalMouse | Idiag M360

SpinalMouse

Werking

De SpinalMouse is een soort computermuis waarmee op zeer nauwkeurige wijze informatie wordt verkregen over de stand en de bewegingen van de borst- en lendenwervelkolom. De therapeut markeert een aantal plaatsen op de rug, waarna de muis in verschillende standen over de wervelkolom bewogen wordt. Op het computerscherm wordt getoond welke wervelniveaus beperkt zijn in het bewegen.

Door het gebruik van SpinalMouse is een goed inzicht te krijgen in het effect van de behandeling. Metingen van voor en na enkele behandelingen worden naast elkaar gezet en vergeleken.

Op dezelfde wijze is het mogelijk om zijwaartse krommingen (scolioses) van de wervelkolom in kaart te brengen.

Betrouwbaarheid

De werking van de SpinalMouse is in diverse wetenschappelijke onderzoeken onderzocht en vergeleken met metingen door middel van röntgenopnames. Opvallend is de hoge score van betrouwbaarheid en validiteit van de SpinalMouse als meetinstrument.

Onderzoek aanvragen

Metingen met de Spinalmouse worden meestal uitgevoerd om het behandelverloop te evalueren. Indien u rugklachten heeft kunt u zelf een afspraak maken op deze pagina.

De SpinalMouse is beschikbaar in de praktijk voor manuele therapie van Hans Kropman..

 


Wat is manuele therapie  

Er zijn verschillende soorten manuele therapie. De methode die in deze praktijk wordt toegepast is een zeer zachte methode Er wordt niet gekraakt!
Lees verder

Wat is handtherapie 

Voor het behandelen van hand- en polsklachten is een speciale opleiding nodig. De handtherapeut doet onderzoek naar de klachten en zoekt een passende oplossing.
lees verder

Duizeligheid

De manueel therapeut kan u ook helpen bij klachten van (draai) duizeligheid (BPPD). Een behandleing is vaak effectief als de juiste diagnose gesteld is. 
Lees verder 

Spinal Mouse

De Spinal Mouse is een handig hulpmiddel om bewegelijkheid in kaart te brengen. Zo kan ondekt worden waar wervels minder bewegen.   
Lees verder


Maak zelf je afspraak met Hans Kropman of cursus BBB

In het reserveringssysteem zijn bijna alle tijden beschikbaar gesteld zodat u zelf een afspraak kunt maken. Iedere afspraak wordt per email bevestigd. Heeft u geen bevestiging ontvangen, neem dan contact op. Download via deze link de app voor mobiele apparaten.

Let op: het is niet mogelijk om in te loggen met uw Abakus-account. Registreer eenmalig als nieuwe gebruiker voor het maken van afspraken. (Kies bij de registratie zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord.) privacy policyAdres

Beterbewegen.nl
Bellestein 61G
6714 DP Ede
 

Social

meer Beterbewegen.nl

  • Generic placeholder image
    Cursus Bewust Beter Bewegen

    De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Lees meer...

  • Generic placeholder image
    BeteropjeWerk.nl

    BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief. Lees meer...

Over ons

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede, Bennekom en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.