Hans Kropman

Praktijk voor Manuele Therapie
Gezondheidscentrum Veldhuizen
Bellestein 61-G
0318-641810 (via voicemail)
info@beterbewegen.nl

 

Manuele therapie bij kinderen

 
 
Asymmetrische zuigelingen

Bij de ontwikkeling van zuigelingen kunnen er stoornissen in de symmetrische ontwikkeling van de baby ontstaan ten gevolge van het niet goed bewegen van de bovenste nekgewrichten.
Mogelijke oorzaken worden gezocht in complicaties bij de bevalling zoals een tang- /vacuümverlossing, langdurig ingedaalde ligging in de baarmoeder, keizersnede, twee-/meerlingen, langdurige bevalling, zeer snelle bevalling.
Asym1
Veel wetenschappelijk onderzoekers zijn al jaren bezig om aan te tonen hoe belangrijk de nek is en dat het een uiterst complex en gevoelige gebied is bij b.v. het oprichten van ons hoofd, het handhaven van ons evenwicht, het bepalen van onze houding in de ruimte, kortom bij ons bewegen.

Inmiddels is bekend dat in dit gebied de kapsels en banden van de gewrichtjes, als ook de spieren, uitgerust zijn met een zeer grote hoeveelheid sensoren (signaalzenuwen) die bewegingen registreren.
Daardoor vindt een enorme hoeveelheid informatie zijn weg naar meerdere gebieden in de hersenen, welke zich bezig houden met het aansturen van spieren, het handhaven van het evenwicht, het zien, enz.
Een gefixeerde foutieve stand van één van de wervels in het gebied van de hoge nek veroorzaakt een abnormale rek op banden, kapsels en spieren en daardoor voor een niet correcte informatie. De hersenen krijgen daardoor niet de juiste informatie voor een correcte aan- of bijsturing van de bewegingen met problemen in het functioneren tot gevolg.
Daarnaast veroorzaakte een foutieve stand ook vaak pijn bij bewegen van de nek en/of hoofdpijn en mogelijk duizeligheid.

Signalen
Wat doet de manueel therapeut

Een consult bij een manueel therapeut bestaat uit:

zuigeling zuigeling2

Behandeling

Indien er bewegingsbeperkingen worden gevonden kan de manueel therapeut proberen deze te behandelen. De behandeling bestaat meestal uit het in beweging zetten van de bovenste nekwervels, bewegen va heup en bekkengewrichten, eventueel andere wervels en schedelgewrichten. Dit gaat zo subtiel dat het aan het oog van de leek vaak voorbij gaat. Meestal geven een paar behandelingen voldoende resultaat. Indien nodig kan via de manueel therapeut een kinderfysiotherapeut ingeschakeld worden om eventuele achterstand in ontwikkeling in te halen.
Het komt voor dat kinderen, meestal in de leeftijd van anderhalf tot drie jaar, slecht te onderzoeken en te behandelen zijn omdat ze weinig toe laten.         

Wat kost een behandeling?

De tarieven krijgt u van de manueel therapeut samen met de overige praktijkvoorwaarden. De behandeling wordt door de zorgverzekeraars meestal geheel vergoed. (Behandelingen voor kinderen zitten in het basispakket.)
De manueel therapeut is niet aansprakelijk voor het niet vergoeden van de behandeling door uw verzekeraar.
Een verwijzing door een arts is gewenst.

 


Wat is manuele therapie  

Er zijn verschillende soorten manuele therapie. De methode die in deze praktijk wordt toegepast is een zeer zachte methode Er wordt niet gekraakt!
Lees verder

Wat is handtherapie 

Voor het behandelen van hand- en polsklachten is een speciale opleiding nodig. De handtherapeut doet onderzoek naar de klachten en zoekt een passende oplossing.
lees verder

Duizeligheid

De manueel therapeut kan u ook helpen bij klachten van (draai) duizeligheid (BPPD). Een behandleing is vaak effectief als de juiste diagnose gesteld is. 
Lees verder 

Spinal Mouse

De Spinal Mouse is een handig hulpmiddel om bewegelijkheid in kaart te brengen. Zo kan ondekt worden waar wervels minder bewegen.   
Lees verder


Maak zelf je afspraak met Hans Kropman of cursus BBB

In het reserveringssysteem zijn bijna alle tijden beschikbaar gesteld zodat u zelf een afspraak kunt maken. Iedere afspraak wordt per email bevestigd. Heeft u geen bevestiging ontvangen, neem dan contact op. Download via deze link de app voor mobiele apparaten.

Let op: het is niet mogelijk om in te loggen met uw Abakus-account. Registreer eenmalig als nieuwe gebruiker voor het maken van afspraken. (Kies bij de registratie zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord.) privacy policyAdres

Beterbewegen.nl
Bellestein 61G
6714 DP Ede
 

Social

meer Beterbewegen.nl

  • Generic placeholder image
    Cursus Bewust Beter Bewegen

    De cursus Bewust Beter Bewegen leert je in zes lessen een bruikbare oefenset aan om je lijf soepel en ontspannen te houden. Lees meer...

  • Generic placeholder image
    BeteropjeWerk.nl

    BeteropjeWerk.nl is een initiatief van Karin Vaessen. Zij geeft werkplekadviezen aan particulieren, bedrijven en ZZP-ers. Laagdrempelig en effectief. Lees meer...

Over ons

Beterbewegen.nl is een netwerk van therapeuten in Ede, Bennekom en Wageningen en informeert u over de mogelijkheden om functies in de bewegende delen van uw lichaam te verbeteren. 
Beterbewegen.nl biedt behandelmogelijkheden aan waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van het bewegen in het dagelijks leven. Wij proberen de klant met de hulpvraag centraal te stellen en zoeken samen naar oplossingen en verbeteringen. Daarbij proberen we zo efficient mogelijk te werken en kosten te besparen. 
We staan voor gezond bewegen en de eigen verantwoordelijkheid daarin en stimuleren zelfzorg.